Škola ima 11 odeljenja:

 

   ¨         1 odeljenje pripremnog razreda u matičnoj školi u Jabukovcu
   ¨        
4 odeljenja I – IV razreda u matičnoj školi u Jabukovcu
   ¨         4 odeljenja V – VIII razreda u matičnoj školi u Jabukovcu
   ¨         1 kombinovano odeljenje: I, III i IV razred u Vratni
   ¨         1 kombinovano odeljenje: II i IV razred na C. Groblju


 
BROJNO STANJE UČENIKA PO ODELJENJIMA

 

 

Naselje

Pri-  premni

I

II

III

IV

Svega

Broj odelj.

Jabukovac

6

3

4

9

8

30

5

Vratna

1

1

2

 

1

5

1

Cigansko Groblje

-

-

2

-

2

4

1

Ukupno

7

4

8

 9

11

39

7

 
 

        

Razred

V

VI

VII

VIII

Svega

Broj učenika

17

9

14

12

52

Broj odeljenja

1

1

1

1

4

 

 Osnovna škola “Jovan Jovanović Zmaj” ima ukupno 91 učenika od pripremnog do osmog razreda. U matičnoj školi u Jabukovcu nastavu pohađa 82 učenika, u područnom odeljenju Vratna 5 učenika i u područnom odeljenju Cigansko Groblje 4 učenika. U odnosu na ranije godine ukupan broj učenika u školi je ove godine nešto manji.

        

 

 

 
 

         Materijalno-tehnički uslovi rada u školi, opremljenost savremenim nastavnim sredstvima, stručan kadar i nove metode rada doprineli su motivaciji i postizanju boljih rezultata učenika u nastavi i vannastavnim aktivnostima. Učenici naše škole, pored toga što postižu dobre rezultate na opštinskim, okružnim, pa i republičkim takmičenjima, svoj doprinos u afirmaciji škole daju i kroz angažovanje u raznim sekcijama, dečjim organizacijama i uređenju školske sredine. Zadnjih godina učenici ove škole su uvek među najboljima na takmičenjima iz srpskog i stranog jezika, fizike, hemije, biologije, tehničkog obrazovanja, atletike i drugih oblasti. Od sekcija najzapaženije su: recitatorska, literarna, ritmička, folklorna, likovna, saobraćajna, ekološka i sportska sekcija, kao i hor mlađih i starijih razreda i školski orkestar.

        

             Školski list “Pčelica” izdaje se već više od 20 godina. List izlazi dva puta godišnje i to povodom školske slave Svetog Save i Dana škole. U školskom listu objavljuju se najbolji literarni i likovni radovi učenika, novosti iz škole, reportaže, saveti pedagoga. Pored ovih tema, list sadrži zabavnu stranu, literarne radove naših poznatih pisaca i našeg Čika Jove. Pored klasičnog izdanja lista, postoji i verzija u elektronskom obliku, koja se nalazi na sajtu naše škole.

        

        

          Posete, izleti i ekskurzije su stalna praksa ove škole. Tako u prolećnom periodu za učenike mlađih razreda organizujemo jednodnevne izlete, čiji je cilj upoznavanje znamenitosti Negotinske i Timočke krajine, dok za učenike starijih razreda naše škole organizujemo višednevne ekskurzije po Srbiji.

 

          Kroz ovu školu prošlo je preko 50 dosadašnjih akademskih građana, 1 magistar i 3 doktora nauka: dr Radovan Kazimirović, dr Miloš Marijanović, mr Jovan Popijonović i dr Radivoje Petrikić.

 

            Od mnogih pohvala i priznanja koje je ova škola dobila, izdvojili bismo ona koja su dobijena zadnjih godina: Septembarska nagrada Negotinske krajine, Povelja SO Negotin, Republička (prva) nagrada za uređenje školske sredine i mnoga druga.

 

 
                         
Novosti
Sajt u pripremi...

amblem škole

 

  
  
  
  
  
  
  
Copyright © 2017 OŠ Jovan Jovanović Zmaj - Jabukovac All right reserved.