• +381 19 558 003
  • Jabukovac

     

       Osnovna škola "Jovan Jovanović Zmaj" obavlja obrazovno-vaspitnu delatnost u matičnoj školi u Jabukovcu i izdvojenom odeljenju u selu Vratna.

 

         Škola ima 7 odeljenja i 1 pripremnu predškolsku grupu:

 

 1 pripremna predškolska grupa u matičnoj školi u Jabukovcu

 1 kombinovano odeljenje: II i III razreda u matičnoj školi u Jabukovcu

 1 kombinovano odeljenje: I i IV razreda u matičnoj školi u Jabukovcu

 1 odeljenje: II razreda u Vratni

 4 odeljenja: V - VIII razreda u matičnoj školi u Jabukovcu

 


 
BROJNO STANJE UČENIKA PO ODELJENJIMA

 

 

Naselje

PPP

I

II

III

IV

Svega

Broj odelj.

Jabukovac

10

8

2

4

6

30

3

Vratna

-

-

1

-

-

1

1

Ukupno

10

8

3

4

6

31

4

 
 

        

 

Razred

V

VI

VII

VIII

Svega

Broj učenika

6

6

6

3

21

Broj odeljenja

1

1

1

1

4

 

 

 

 

       Osnovna škola “Jovan Jovanović Zmaj” ima ukupno 52 učenika od pripremnog do osmog razreda. U matičnoj školi u Jabukovcu nastavu pohađa 51 učenika, a u izdvojenom odeljenju Vratna 1 učenik. U odnosu na predhodne godine ukupan broj učenika u školi je manji.

 

 

 

 

 

 
 

      Materijalno-tehnički uslovi rada u školi, opremljenost savremenim nastavnim sredstvima, stručan kadar i nove metode rada doprineli su motivaciji i postizanju boljih rezultata učenika u nastavi i vannastavnim aktivnostima. Učenici naše škole, pored toga što postižu dobre rezultate na opštinskim, okružnim, pa i republičkim takmičenjima, svoj doprinos u afirmaciji škole daju i kroz angažovanje u raznim sekcijama, dečjim organizacijama i uređenju školske sredine. Zadnjih godina učenici ove škole su uvek među najboljima na takmičenjima iz srpskog i stranog jezika, fizike, hemije, biologije, tehničkog obrazovanja, atletike i drugih oblasti. Od sekcija najzapaženije su: recitatorska, literarna, ritmička, folklorna, likovna, saobraćajna, ekološka i sportska sekcija, kao i hor mlađih i starijih razreda i školski orkestar.

        

       Školski list “Pčelica” izdaje se već više od 30 godina. List izlazi jednom godišnje i to povodom Dana škole. U školskom listu objavljuju se najbolji literarni i likovni radovi učenika, novosti iz škole, reportaže, saveti pedagoga. Pored ovih tema, list sadrži zabavnu stranu, literarne radove naših poznatih pisaca i našeg Čika Jove. Pored klasičnog izdanja lista, postoji i verzija u elektronskom obliku, koja se nalazi na sajtu naše škole.

 

      Posete, izleti i ekskurzije su stalna praksa ove škole. Tako u prolećnom periodu za učenike mlađih razreda organizujemo jednodnevne izlete, čiji je cilj upoznavanje znamenitosti Negotinske i Timočke krajine, dok za učenike starijih razreda naše škole organizujemo dvodnevne ekskurzije po Srbiji.

 

        Kroz ovu školu prošlo je preko 50 dosadašnjih akademskih građana, 1 magistar i 3 doktora nauka: dr Radovan Kazimirović, dr Miloš Marijanović, mr Jovan Popijonović i dr Radivoje Petrikić.

 

       Od mnogih pohvala i priznanja koje je ova škola dobila, izdvojili bismo ona koja su dobijena zadnjih godina: Septembarska nagrada Negotinske krajine, Povelja SO Negotin, Republička (prva) nagrada za uređenje školske sredine i mnoga druga.

 

 

 
Raspored kon. i pis. zadataka
Raspored zvonjenja
Raspored časova
Ekskurzija

  

   amblem škole

  
  
  
  
  

Copyright © 2023 OŠ Jovan Jovanović Zmaj - Jabukovac All right reserved.