• +381 19 558 003
  • Jabukovac

     

       Osnovna škola "Jovan Jovanović Zmaj" obavlja obrazovno-vaspitnu delatnost u matičnoj školi u Jabukovcu i izdvojenim odeljenjima u selu Vratna i reonu Cigansko Groblje.

 

         Škola ima 9 odeljenja i 1 grupu produženog boravka:

 

 1 kombinovano odeljenje: I i II razreda u matičnoj školi u Jabukovcu

 1 kombinovano odeljenje: PPP i III razreda u matičnoj školi u Jabukovcu

 1 odeljenje: IV razreda u matičnoj školi u Jabukovcu

 4 odeljenja: V - VIII razreda u matičnoj školi u Jabukovcu

 1 kombinovano odeljenje: PPP, I, II i IV razreda u Vratni

 1 kombinovano odeljenje: PPP, I, II, III i IV razreda na Ciganskom Groblju

 1 grupu produženog boravka I i II razreda u matičnoj školi u Jabukovcu


 
BROJNO STANJE UČENIKA PO ODELJENJIMA

 

 

Naselje

PPP

I

II

III

IV

Svega

Broj odelj.

Jabukovac

6

3

4

6

8

27

3

Vratna

1

1

2

-

1

5

1

Cig. Groblje

1

1

1

1

1

5

1

Ukupno

8

5

7

 7

10

37

5

 
 

        

 

Razred

V

VI

VII

VIII

Svega

Broj učenika

17

9

14

12

52

Broj odeljenja

1

1

1

1

4

 

 

 

 

       Osnovna škola “Jovan Jovanović Zmaj” ima ukupno 89 učenika od pripremnog do osmog razreda. U matičnoj školi u Jabukovcu nastavu pohađa 79 učenika, u izdvojenom odeljenju Vratna 5 učenika i u izdvojenom odeljenju Cigansko Groblje 5 učenika. U odnosu na ranije godine ukupan broj učenika u školi je ove godine nešto manji.

 

 

 

 

 

 
 

      Materijalno-tehnički uslovi rada u školi, opremljenost savremenim nastavnim sredstvima, stručan kadar i nove metode rada doprineli su motivaciji i postizanju boljih rezultata učenika u nastavi i vannastavnim aktivnostima. Učenici naše škole, pored toga što postižu dobre rezultate na opštinskim, okružnim, pa i republičkim takmičenjima, svoj doprinos u afirmaciji škole daju i kroz angažovanje u raznim sekcijama, dečjim organizacijama i uređenju školske sredine. Zadnjih godina učenici ove škole su uvek među najboljima na takmičenjima iz srpskog i stranog jezika, fizike, hemije, biologije, tehničkog obrazovanja, atletike i drugih oblasti. Od sekcija najzapaženije su: recitatorska, literarna, ritmička, folklorna, likovna, saobraćajna, ekološka i sportska sekcija, kao i hor mlađih i starijih razreda i školski orkestar.

        

       Školski list “Pčelica” izdaje se već više od 20 godina. List izlazi dva puta godišnje i to povodom školske slave Svetog Save i Dana škole. U školskom listu objavljuju se najbolji literarni i likovni radovi učenika, novosti iz škole, reportaže, saveti pedagoga. Pored ovih tema, list sadrži zabavnu stranu, literarne radove naših poznatih pisaca i našeg Čika Jove. Pored klasičnog izdanja lista, postoji i verzija u elektronskom obliku, koja se nalazi na sajtu naše škole.

 

 

        

 

      Posete, izleti i ekskurzije su stalna praksa ove škole. Tako u prolećnom periodu za učenike mlađih razreda organizujemo jednodnevne izlete, čiji je cilj upoznavanje znamenitosti Negotinske i Timočke krajine, dok za učenike starijih razreda naše škole organizujemo višednevne ekskurzije po Srbiji.

 

        Kroz ovu školu prošlo je preko 50 dosadašnjih akademskih građana, 1 magistar i 3 doktora nauka: dr Radovan Kazimirović, dr Miloš Marijanović, mr Jovan Popijonović i dr Radivoje Petrikić.

 

       Od mnogih pohvala i priznanja koje je ova škola dobila, izdvojili bismo ona koja su dobijena zadnjih godina: Septembarska nagrada Negotinske krajine, Povelja SO Negotin, Republička (prva) nagrada za uređenje školske sredine i mnoga druga.

 

 

 
Novosti

Ekskurzija
Raspored zvonjenja

  

   amblem škole

  
  
  
  
  
  


Copyright © 2018 OŠ Jovan Jovanović Zmaj - Jabukovac All right reserved.